Varje stor berättelse börjar med en mycket speciell kvinna

Kära läsare,
När jag först fick idén till att skriva en serie böcker baserad på stjärnkonstellationen Plejadernas sju systrar hade jag ingen aning om åt vilket håll det skulle bära hän. Jag drogs mycket till det faktum att varje mytisk syster var, enligt deras respektive legender, en unik och stark kvinna. Vissa säger att de var De sju mödrarna som befruktade vår jord – det finns inget tvivel om att de var väldigt fertila i berättelserna! – och fick många barn med olika gudar som fascinerades av deras styrka, skönhet och överjordiska utstrålning.

Och jag ville hylla kvinnornas insatser, framför allt de som utspelat sig tidigare i historien, eftersom deras bidrag till vår moderna värld så ofta har överskuggats av de mer vanligt förekommande berättelserna om männens prestationer.

Definitionen av “feminism” är emellertid jämställdhet, inte dominans, och kvinnorna jag skriver om i såväl då- som nutid omfamnar att de både vill ha och behöver kärlek i sina liv, om än inte nödvändigtvis i den traditionella formen av äktenskap och barn. Serien De sju systrarna hyllar stolt det ändlösa sökandet efter kärleken, och utforskar de förödande konsekvenser som uppstår när vi förlorar den.

När jag reser jorden runt i fotspåren av mina faktiska och fiktiva kvinnliga karaktärer för att utforska deras historier slås jag ofta av beundran inför den orubblighet och det mod tidigare generationers kvinnor hade. Vare sig de kämpade mot dåtidens sexuella eller rasistiska fördomar, såg sina älskade falla offer för krig eller sjukdomar, eller tvingades skapa förutsättningar för ett nytt liv på andra sidan jorden, har dessa kvinnor banat väg för oss och en värld där vi har både tanke- och handlingsfrihet. Något vi så ofta tar för givet.

Vår värld är ledsamt nog långt ifrån perfekt, och jag tvivlar på att den någonsin blir det, för det kommer alltid att komma nya utmaningar i vår väg. Men tror jag ändå att människor – framför allt kvinnor – växer av detta. Vi är, trots allt, multitaskandets gudinnor! Och varje dag – medan jag med en hand guidar mina barn och den andra håller i ett manus – hyllar jag det faktum att den “frihet” att få vara den jag är har erövrats av tusentals generationer makalösa kvinnor, kanske så långt tillbaka som till självaste De sju systrarna …

Jag är säker på att du, precis som jag, kommer att ha en syster som du identifierar dig med mest, och en som du tycker minst om. Det vackra i att skriva om flickorna består dock i att de alla har sina egna unika styrkor och svagheter. Precis som alla vi andra.

Och så har vi ju Pa Salt, systrarnas gåtfulle far, vars karaktär vi enbart ser genom ögonen på de sörjande döttrarna efter hans bortgång. Vem var han? Och varför adopterade han sina flickor från jordens alla fyra hörn ..?

De sju systrarna är en berättelse om mänsklighet: kärlek, familj, glädje, förlust, rädsla och smärta. Och mest av allt om den förmåga som är viktigare än någon annan, och som hållit oss människor vid liv genom ofattbart lidande: HOPP.

Jag hoppas att du kommer ha stort nöje av den omfattande efterforskning jag gjort för att böckernas platser och karaktärer skulle kännas levande.

Bok 1

Bok 2

Bok 3

Bok 4

Bok 5

Bok 6

Bok 7